De week van Mirja de Jongh

(week 13 – 2020)

Maandag

De week start met werkoverleg nieuwe stijl, met dank aan Zoom. Fijn om op deze manier gewoon onze overleggen te kunnen voortzetten en elkaar te kunnen zien (foto 1)! Belangrijkste thema vandaag: hoe zorgen we ook in deze tijd voor happy customers. Goed nieuws later op de dag: we kunnen van start met Rijswijk! Gelukkig al behoorlijk wat voorbereid voor de startmeeting dus wat ons betreft kunnen we snel aan de slag. Einde dag komen mijn meiden thuis van hun vader. Iets eerder vanwege de online danslessen van de oudste. Al dansend gaan we de avond in (foto 2). Behalve ik dan; net de mri-uitslag binnen: enkelband gescheurd 🙁

Dinsdag

Veel overleg vandaag via Zoom/ telefoon en plannen uitwerken. Ondertussen de kinderen instructie geven en aan het schoolwerk houden. Uitdaging! Structuur houden is de crux (foto 3). Einde middag lekker in de tuin verder werken voor de broodnodige vitamine D (Yes! De wifi werkt buiten) en jeu de boules spelen met de kinderen (ik vanaf een stoel) voor de dagelijkse ontspanning (foto 4). Vanavond filmavond en eten voor de tv. De kids genieten, want dit mag nooit. Je moet het een toch beetje leuk maken.

Heerlijk wakker worden met een zonnetje. Wat had ik daar behoefte aan na al die stormachtige dagen van de afgelopen weken! Vandaag vooral regeldingen. Zorgen dat ik een enkelbrace krijg, sportspullen bestellen voor de kinderen en nadenken hoe ik mijn boodschappen aangevuld krijg. Wie zal ik vandaag om hulp vragen? Pfff. Gelukkig mag ik als vaste thuisbezorgklant van Appie eindelijk weer een bezorgdag kiezen. Over 2 weken ben ik de eerste. Haha, top!

Donderdag

Suf gezoomd vandaag. Werk, school, nog meer werk. Mijn ogen hangen inmiddels halfstok maar wel een productieve dag. Veel projecten kunnen door, dus ik klaag niet. Een daarvan is Zaailand waarvan we de huisstijl aan het uitwerken zijn. Er zijn prachtige foto’s gemaakt van de ondernemers toen het nog kon (foto 5). Einde dag eerst even met mijn zere pootje omhoog voordat ik aan het avondeten begin. De dag afgesloten met een Teams bijkletssessie met mijn dierbare middelbare schoolvriendinnen. Heerlijk!

Vrijdag

Door een wat rommelige start (instructiefilm van school, laptop uitgeleend voor online bijles, schademeting woning) wat later aan het werk dan normaal. Eerst de online startbijeenkomst van maandag voorbereid. Daarna wat ander werk proberen op te pakken maar vandaag is geen top dag. De oudste zit er even doorheen door een zeer ongelukkige mail van de Franse juf die haar eigen onkunde bij de leerlingen neerlegde. Pure frustratie. Bij zowel dochter als juf (vermoed ik). Ondertussen proberen mijn ouders van midden naar zuid Spanje te reizen richting mijn broer. Onrustig idee. Hoogtepunt van vandaag was de bos bloemen die een vriendin kwam brengen om wat support te geven (foto 6). Zo lief! Vanavond eten met de extended fam, de enige contacten die we de afgelopen 2 weken hebben gehad en dan een rustig weekend in om de geest even te verzetten. Het klinkt raar, maar wat heb ik daar behoefte aan! Even niks. Wat een vervreemdende realiteit leven we momenteel in.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!