Communicatie - Campagne

Citymarketing Nijkerk

Stad vol smaak

Marketingstrategie en communicatie

Nijkerk is een prachtige, smaakvolle en lekkere stad om in te wonen, te werken en om te bezoeken en dat zouden veel meer mensen mogen weten! In de van oudsher agrarische gemeente vind je vandaag de dag een totaalconcept van voedselbeleving: van voedselproductie, verwerking en distributie tot consumptie. Onder de noemer ‘Lekker Nijkerk’ leverde Urban Solution de citymarketeer, die de basis legde voor de marketingstrategie en communicatie, waarmee de kernboodschap ‘Nijkerk, the circle of food’ en het verhaal van Nijkerk succesvol werden uitgedragen.

Zet, onder leiding van een citymarketeer, de citymarketingorganisatie op en leg een stevige basis voor de uitvoering van de marketing- en communicatiestrategie van Lekker Nijkerk. Vertel het verhaal van Nijkerk.
– Stichting Citymarketing Nijkerk

De citymarketeer van Urban Solutions vormde een team met 2 content- en eventmedewerkers en stippelde de strategie uit voor de komende jaren. Hierin stond de samenwerking met de ondernemers uit het centrum van Nijkerk centraal. Er werden diverse campagnes uitgerold, zoals ‘De smaakmakers van Nijkerk’ en ‘Nijkerk op 20 km’, er werden events georganiseerd (Torendiner, pop-up diner) en een magazine en andere communicatiemiddelen uitgegeven, die het verhaal van Nijkerk vertelden.

  • Vergroting van de naamsbekendheid Lekker Nijkerk: 5% (binnen een straal van 20 km)
  • Toename websitebezoek: 30%
  • Toename bezoekers op Facebook en Instagram
  • Positieve Net Promotor Score
  • Waardering merkpositionering onder stakeholders: 80%

Welkom in Nijkerk

Een stad die hard aan haar toekomst bouwt en bijna 44.000 inwoners telt. Nijkerk ligt vlakbij de Randstad en heeft aan de andere kant de mooie natuur van de Veluwe.

Wij zijn ook een stad die mooi centraal ligt in Nederland en goed bereikbaar is met auto. De A28 heeft zelfs twee afslagen Nijkerk. Maar ook het openbaar vervoer is goed geregeld. De spoorlijn Amersfoort-Zwolle loopt net langs ons mooie centrum dus ook dat is een manier om Nijkerk te bereiken.

Meer weten over deze case?
Neem contact op met Mirja

Meer weten over deze case? Neem contact op met Mirja

Zie meer cases

Blog – nieuws

MagicPlaces Academy