Placebranding – Positionering

Huygenskwartier – Voorburg

Parel aan de Vliet

Passende marketingstrategie

Nergens is het woord ‘magisch’ zo vanzelfsprekend aanwezig als in het Huygenskwartier in Voorburg. De pittoreske omgeving en de unieke mix van historie, cultuur, boetiekjes en horeca bieden deze parel aan de Vliet een uitstekende uitgangspositie om een echte ‘place to be’ te zijn. Met deze unieke kwaliteiten kan het gebied zich sterk onderscheiden ten opzichte van de andere winkelgebieden in de regio, wat met The Mall of te Netherlands op steenworpafstand een groot voordeel is. Maar daarvoor is wel een passende marketingstrategie nodig.

Schrijf samen met de stakeholders het verhaal van het Huygenskwartier en vertaal dit naar een gedragen uitvoeringsstrategie en marketingcommunicatieplan, dat voor alle partijen werkbaar is.
– Gemeente Leidschendam-Voorburg/ OV Huygenskwartier

Urban Solutions heeft twee workshops georganiseerd en samen met de ondernemers, gemeente en vertegenwoordigers van culturele instellingen het verhaal van het Huygenskwartier op papier gezet. De centrale belofte luidt: ‘wij betoveren elke bezoeker met een verrassende totaalbeleving op de halve vierkante kilometer’. Bij deze belofte zijn doelgroepen en proposities vastgesteld en er is een marketingplan uitgewerkt, waarmee het gebied onder de aandacht van deze bestaande en nieuwe doelgroepen wordt gebracht.

  • Sterke positionering, gericht op het behouden van bestaande en aantrekken van nieuwe doelgroepen;
  • Onderscheidende positionering, waarmee het Huygenskwartier zich kan profileren in de omgeving;
  • Heldere afspraken over eenduidige communicatie;
  • Lokale partij vanaf het begin meegenomen in het proces, waardoor marketingplannen nu ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Het Huygenskwartier in Voorburg. Een plek waar je trots op bent. Of je hier nu woont, werkt of op bezoek bent. De plek die in naam nog steeds verbonden is met de familie Huygens: Constantijn en Christiaan. De plek waar de Gouden Eeuw nog heel dichtbij voelt. Je zult je er thuis voelen. Tot snel ziens in het Huygenskwartier!

Meer weten over deze case?
Neem contact op met Linda

Meer weten over deze case? Neem contact op met Linda

Zie meer cases

Blog – nieuws

MagicPlaces Academy