Boeskoolhart: samen werken
aan een vitale binnenstad

Oldenzaal – Boeskoolhart: samen werken aan een vitale binnenstad

Hoe maken wij gezamenlijk van de binnenstad van Oldenzaal weer een vitaal en aantrekkelijk centrumgebied voor de stad, haar inwoners en bezoekers? De gemeente Oldenzaal wilde samen met ondernemers, overige partners en inwoners in de stad investeren in het stadshart en op interactieve wijze een totaalplan voor de binnenstad maken. Urban Solutions organiseerde een aantal creatieve thema-avonden en trok de stad in met een ideeënkaravaan, waarbij alle stakeholders hun bijdrage konden leverden.

Vraag

Ontwikkel, in een hecht en interactief samenwerkingsproces met de stakeholders, een totaalplan voor een vitale en toekomstbestendige binnenstad van Oldenzaal.
– Gemeente Oldenzaal

Oplossing

Een DNA-werksessie, een ideeënkaravaan en een alliantielab waren de ingrediënten voor deze placemaking opdracht, die waren opgezet volgens de imagineering methode. Hierin staan inspiratie, fun en samenwerking centraal. In de DNA-sessie werden 4 thema’s besproken: creatief ondernemerschap, bereikbaarheid, vergroening en duurzaamheid en sfeer, evenementen en cultuur.

Resultaat

  • Vele tientallen ideeën voor een vitale binnenstad opgehaald
  • Groot enthousiasme en draagvlak voor uitvoering van het plan
  • Concrete allianties en samenwerkingen tussen stakeholders
  • Directe toepasbaarheid van het actieplan
  • Originele en inspirerende verslaggeving d.m.v. e-magazine

Wil je weten hoe placebranding in combinatie met goede PR bijdraagt aan de waarde van jouw project of merk?
Bel 033-2536701 of stuur een mail aan info@urbansolutions.nl