MagicPlaces®-methode

KOM BIJ ONS WERKEN
MagicPlaces®-methode © Urban Solutions gebiedsmarketing I vastgoedmarketing

De MagicPlaces®-methode

Urban Solutions weet uit jarenlange ervaring wat steden en gebieden succesvol maakt. Deze ‘lessons learned’ vormen de basis voor onze MagicPlaces®-methode. Effectieve gebiedsmarketing, waarmee wij gemeenten, vastgoedbedrijven, retailers en andere ondernemers helpen om van hun stad of gebied een MagicPlace® te maken. In 3 stappen creëren we samen een nieuwe identiteit en schrijven we een nieuw, pakkend verhaal. Met een aansprekend profiel dat gedragen wordt door de stakeholders in het gebied. Zij zijn immers de ambassadeurs die dit profiel elke dag uitdragen. Zo begeleiden wij succesvolle, duurzame gebiedstransformaties: betekenisvolle plekken met gelukkige bewoners, enthousiaste bezoekers, succesvolle ondernemers.

Wat is een MagicPlace®?

MagicPlaces® zijn levendige, toekomstbestendige plekken waar mensen graag wonen werken en verblijven. Ze hebben een sterke, authentieke identiteit. Wij noemen dit ook wel de magische X-factor, die maakt dat mensen verliefd op ze worden, er vaker terug willen komen en over ze gaan praten. De X-factor gaat nooit over de hoeveelheid woningen, winkels of horecagelegenheden die je ergens vindt, over het aantal parkeerplaatsen of de goede bereikbaarheid. Een magische X-factor spreekt emoties aan. Wat is de emotionele betekenis van een plek voor de bezoeker en gebruiker? Je vindt het vaak in een combinatie van herinneringen, geschiedenis, sfeer, eerlijkheid, gastvrijheid, ontmoetingen, duurzaamheid, vertrouwen, betrokkenheid. Als je de X-factor eenmaal hebt gevonden, kun je een verhaal vertellen en heb je een perfecte basis gelegd voor de marketingstrategie. Daarbij maken wij gebruik van Placemaking – Participatie, Placebranding – Positionering en Content – Campagne.

Hoe maak je een MagicPlace®?

De MagicPlaces®-methode onderzoekt de X-factor en bouwt op basis hiervan een merk. Wat is de sociale meerwaarde? Die vraag staat altijd centraal in onze marketingstrategie. Immers, we weten uit onderzoek dat gebieden die werken aan hun sociale meerwaarde succesvoller zijn. Daarbij maken wij gebruik van Placebranding – Positionering en Content – Campagne. Samen met de stakeholders gaan we op zoek naar de verhalen die het gebied uniek maken en betekenis geven. Verhalen beklijven en maken emoties los. Ze zorgen ervoor dat klanten van de plek gaan houden.

MagicPlaces®-methode © Urban Solutions gebiedsmarketing I vastgoedmarketing
MagicPlaces®-methode © Urban Solutions gebiedsmarketing I vastgoedmarketing

Verhaal vertellen: In 3 stappen naar een (weer) levendige, toekomstbestendige plek

Veel gebieden moeten transformeren, zichzelf ‘heruitvinden’ om weer levendig en toekomstbestendig te zijn. Onze MagicPlaces®-methode versnelt dit proces in 3 stappen.

Mensen die verliefd worden op een plek, worden emotioneel geraakt. Dat werkt eigenlijk op precies dezelfde manier als bij personen. Ga jezelf maar na: om verliefd te worden moet iemand eerst je aandacht weten te trekken en je vervolgens kunnen laten zien waarom hij of zij uniek is. Met de Magic Places®-methode zoomen we in op doelgroepen en klantprofielen, ‘vangen’ we het DNA, kijken we naar trends en ontwikkelingen, analyseren we plussen en minnen en komen we uit op een onderscheidende positionering voor de stad of het winkelgebied. Als we die X-factor hebben ontdekt, is de basis voor magische aantrekkingskracht gelegd.

Een Magic Place® heeft een sterke identiteit en presenteert zich als een merk, met een herkenbaar logo, passende huisstijl en look & feel. Een uitstraling die je overal terugziet: in de styling, de bewegwijzering, de gevelbelettering, de branchering, maar vooral ook in de verhalen en content. Alle uitingen onderstrepen de kernwaarden en de X-factor. Uiteraard op een originele, creatieve manier. Want wie niet opvalt, wordt niet gezien. Laat staan dat er een magische aantrekkingskracht ontstaat. Een sterk concept, creatief design en een consistente contentmarketing zijn dus nodig om onweerstaanbare aantrekkingskracht tot stand te brengen.

In deze fase ontstaat de echte magische aantrekkingskracht. Nu gaan we het merk laden met prikkelende campagnes, promotionele acties en events. Met behulp van storytelling en social marketing waarbij we relevante content delen, bouwen we een community. Want daar gaat het om: laten zien waarom deze stad of dit gebied voor de klant van betekenis is. Waar nodig zetten we influencers (journalisten, bloggers en vloggers) in om dit verhaal te vertellen. We zorgen voor sterke aanwezigheid in de sociale media. Structureel, zodat er een top-of-mind positie ontstaat, die zorgt voor magische aantrekkingskracht en harde conversie: meer bezoekers, hogere bestedingen, meer omzet, meer waarde!

Trends & Innovatie Canvas

Op zoek naar een succesvolle marketingcampagne?
We hebben een mooie tool ontwikkeld om je te helpen.

Download gratis