Advies

Marketingpartner bij gebiedstransformaties

Urban Solutions is een full-service bureau voor marketing, branding en communicatie van steden, binnensteden en winkelgebieden. Onze kennis en expertise zetten wij in, in kort- of langlopende trajecten, waarin wij samen met onze opdrachtgevers en de stakeholders elk gebied succesvol op de kaart zetten.

Succesvolle gebiedsmarketing in 3 stappen

Succesvolle gebiedsmarketing in 3 stappen

Op zoek naar een nieuwe identiteit voor een gebied, bijvoorbeeld bij een transformatie of herontwikkeling? Doorloop dan met ons (én de stakeholders) het traject van de MagicPlaces® Methode. In een periode van ongeveer 3 maanden doorlopen wij 3 stappen:

  1. Het verhaal ontdekken
  2. Het verhaal schrijven
  3. Het verhaal vertellen

Aan het eind van de rit hebben we samen een nieuwe identiteit gecreëerd en een nieuw, pakkend verhaal geschreven. Met een aansprekend profiel dat gedragen wordt door de stakeholders in het gebied. En voorzien van een strategie, die oproept tot actie. Zo begeleiden wij succesvolle, duurzame gebiedstransformaties: betekenisvolle plekken met gelukkige bewoners, enthousiaste bezoekers, succesvolle ondernemers.

Communiceren met de omgeving

Communiceren met de omgeving

Participatie staat voor het betrekken van diverse partijen bij de ontwikkeling van een gebied. Hoe vergroot je het draagvlak onder omwonenden, maatschappelijke initiatiefnemers, bedrijven, eigenaren? Niet zelden krijg je als ontwikkelaar of gemeente te maken met vele diverse belangen en een ingewikkeld proces. Wij helpen de communicatie met de omgeving te organiseren en in goede banen te leiden. Een ware katalysator voor elke gebiedsontwikkeling. We make it happen!

Samen een MagicPlace® creëren

Samen een MagicPlace® creëren

Bij placemaking gaat het om mensen, om samenwerken en om creativiteit: in co-creatie met bestaande én toekomstige gebruikers het gebied vorm en betekenis geven. Samen events en tijdelijke invullingen bedenken, die passen bij toekomstige doelgroepen. Bij Urban Solutions begeleiden we diverse placemaking-trajecten; hierbij zoeken wij altijd naar (creatieve) oplossingen die naadloos aansluiten bij de plek en haar doelgroepen.

Wil je weten wat het voor ons betekent om jouw marketingpartner te zijn?

Je bent slechts één mail of telefoontje verwijderd van een magische samenwerking.

Download het gratis e-book met 5 slimme gebiedsmarketingstrategieën

Verhoog de aantrekkingskracht
van elk gebied voor bewoners, bezoekers en bedrijven.