Creatie

Let the magic begin!

Prikkelende campagnes, pakkende verhalen en social marketing: het zijn de ingrediënten voor succesvolle communicatie. Bij Urban Solutions kunnen we met onze ‘magic touch’ jouw merk laten shinen. En je hierbij van A tot Z ontzorgen.

Visuele identiteit en huisstijl

Het gebiedsmerk vertalen we naar een creatief concept in woord en beeld. Onze studio geeft het gebiedsmerk een uniek gezicht: kleurgebruik, vorm, typografie, beeldstijl, vormentaal, logo en huisstijlelementen. Uiteraard zorgen we voor een sterke en consistente doorvertaling naar alle mogelijke middelen.

Marketingjaarplan

In het marketingjaarplan staan de marketingdoelstellingen en de strategie om deze doelstellingen te realiseren. Wij werken dit uit tot een creatief en concreet jaarplan, waarin de beste keuzes worden gemaakt ten aanzien van de marketingmix en het marketingbudget optimaal wordt ingezet.

Campagne

Een succesvolle campagne is doelgroepgericht, ‘on brand’ en tegelijkertijd vernieuwend en origineel. Urban Solutions ontwikkelt innovatieve, prijswinnende campagnes, die uiteraard zijn gericht op het behalen van de marketingdoelstellingen.

Website bogaardstadscentrum.nl gemaakt door Urban Solutions

Social media beheer

Wij kunnen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen in het beheer van de socialmedia-kanalen. LinkedIn, Meta (Facebook en Instagram), Youtube of Tiktok: wij zorgen voor optimaal rendement. De resultaten houden wij bij in een actueel dashboard, dat voor onze klanten vrij toegankelijk is.

Contentcreatie

Goede content is een eerste vereiste om bereik en effect te creëren. Wij produceren kwalitatieve content, die maar één doel heeft: de aandacht van de doelgroep te vangen en vast te houden. We maken foto’s, video’s, films, schrijven teksten, vloggen en bloggen. Alles om de doelgroep te inspireren, te interesseren en te vermaken.

Onlinemarketing

Het vergroten van de online zichtbaarheid van het gebiedsmerk is waar onze online marketeers warm voor lopen. We bouwen en ontwerpen niet alleen effectieve websites voor onze opdrachtgevers, we zorgen er ook voor dat deze websites altijd uitstekend vindbaar zijn. SEO en SEA zetten wij optimaal in.

Pers en PR

Wij schrijven nieuwswaardige persberichten die ‘de krant halen’ en zorgen voor een goede relatie met de (lokale) pers. Als journalisten positief over een gebied schrijven, draagt dit bij aan het gevoel van trots bij de bewoners, ondernemers en andere stakeholders.

The Wall Run Utrecht © Urban Solutions (placemaking - placebranding)

Events

Activiteiten en events brengen levendigheid en trekken vaak veel (nieuwe) bezoekers naar een gebied. Urban Solutions bedenkt originele en unieke events die de merkstrategie van het gebied versterken. Hierin werken wij vaak samen met gerenommeerde eventbureaus, die ons helpen bij de uitvoering.

Benieuwd hoe wij magie toevoegen aan jouw gebied of locatie?

Bel of mail ons voor een vrijblijvend en inspirerend gesprek.

Download het gratis e-book met 5 slimme gebiedsmarketingstrategieën

Verhoog de aantrekkingskracht
van elk gebied voor bewoners, bezoekers en bedrijven.