Onze diensten
Integrale aanpak

Urban Solutions houdt zich al meer dan tien jaar bezig met marketing, branding en communicatie van steden, binnensteden en winkelgebieden.

Wij helpen projectontwikkelaars, bouwers, makelaars en investeerders bij het onderscheidend positioneren en profileren van hun vastgoed.

Van placebranding tot citymarketing

Je kunt op diverse niveaus aan gebiedsmarketing doen. Denk aan termen als citymarketing, placemaking, placebranding, wijk- of streetbranding, winkelcentrummarketing, vastgoedmarketing en locatiemarketing. Elk niveau – of het nu gaat om een winkelstraat, een nieuwbouwproject of een bedrijventerrein – vraagt om een eigen aanpak, met specifieke aandacht voor de klant(groepen) op wie de marketing gericht is. Urban Solutions heeft een methodiek ontwikkeld, de MagicPlaces®-methode, die op alle niveaus kan worden toegepast. Omdat je voor het succesvol vermarkten van een gebied vaak meerdere disciplines nodig hebt hebben wij niet alleen alle marketing- en communicatiedisciplines in huis, maar werken wij ook samen met architecten, vastgoed- en retailexperts. Gerenommeerde specialisten, die we vaak al vanaf de start bij een project betrekken. Het grote voordeel: een integrale aanpak, waardoor het traject vanaf het begin inzichtelijk is en de juiste keuzes worden gemaakt. Dat scheelt tijd én geld.

Het creatieve kantoor van Urban Solution

Hoe kan Urban Solutions jou helpen?

Van placebranding tot citymarketing, Urban Solutions houdt zich al meer dan tien jaar bezig met marketing, branding en communicatie van steden, binnensteden en winkelgebieden. In die periode hebben wij gebieden geholpen zich te positioneren en te onderscheiden, hebben we gezien wat werkt en niet werkt, valkuilen ontdekt en overwonnen en vooral veel geleerd. In alle bescheidenheid mogen we inmiddels wel zeggen dat we weten wat ervoor nodig is om een magische plek te creëren waar mensen graag komen en verblijven. In de afgelopen jaren hebben wij ons programma succesvol kunnen toepassen in gebieden in heel Nederland.

Kijk hoe wij deze integrale aanpak toepassen in al onze projecten.

Wat onze klanten zeggen over ons:

“Zonder de professionele en inspirerende inbreng van Urban Solutions was onze city branding minder snel uit de verf gekomen. Nunspeet zet zich, mede dankzij Urban Solutions, Uit de Kunst op de toeristische kaart van Nederland.”

“Zelfs de grootste brompotten hadden alleen waardering voor de aanpak, de professionaliteit en de boodschap van Urban Solutions.”

Lout van der Hoeven, Programmamanager gemeente Ede

“Het is heel prettig samenwerken met US. De medewerkers denken mee, zijn proactief en hebben leuke ideeën. Je weet wat je aan ze hebt en je weet ook dat het goed komt.”

“De samenwerking van Urban Solutions hebben wij als zeer prettig ervaren. Door hun aanpak op gebied van communicatie en social media in combinatie met het bedenken van lokale marketingcampagnes, hebben zij de klantenbeleving rondom een winkelcentrum sterk weten te verbeteren.”

“Urban Solutions heeft een specifieke visie op citymarketing gecombineerd met gerichte acties, onder andere op social media. Ze zijn hierin bijzonder professioneel. Ze weten wat er leeft in de stad en sluiten het marketingprogramma daar op aan.”

Download het gratis e-book met 5 slimme gebiedsmarketingstrategieën

Verhoog de aantrekkingskracht
van elk gebied voor bewoners, bezoekers en bedrijven.