Placebranding – Positionering

Bogaard stadscentrum – Rijswijk

Hoe een zwakte je grootste kracht wordt

Passende positionering

In de Bogaard was een van de eerste overdekte winkelcentra en een begrip in Nederland. Ondanks vele ingrijpende gebeurtenissen heeft het centrum lang haar positie als voorloper weten vast te houden. Door de veranderende wensen van de consument en de toename van de concurrentie heeft In de Bogaard de afgelopen jaren haar functie als monofunctioneel winkelcentrum verloren. Echter, met de veerkracht die in haar DNA zit, staat het centrum aan de vooravond om wederom haar voorloperpositie in te nemen.

Ontwikkel een passende positionering voor het nieuwe stadscentrum als totaalgebied inclusief naamadvies, strategische marketingcommunicatie-aanpak en placemaking plan.
– Gemeente Rijswijk, VVE Winkels en St. Winkelcentrum In de Bogaard (winkeliersvereniging)

Tijdens een positioneringsessie hebben we eigenaren, ondernemers en de gemeente uitgedaagd om in een pressure cooker setting keuzes te maken. Aan de hand van 3 denkrichtingen, gefilterd uit vooronderzoek en interviews met stakeholders, is eenduidig en unaniem een richting gekozen en aangescherpt. Deze richting is verder uitgewerkt tot een gebiedsmerk en merkstrategie en tussentijds getoetst bij de werkgroep en de betrokken stakeholders.
Deze aanpak heeft geleid tot een gedragen en passende merkvisie en -strategie die als paraplu fungeert voor het gehele stadsgebied. Een werkbare huisstijl die bruikbaar is voor alle stakeholders en toepasbaar voor alle aanwezige functies in het vernieuwde stadscentrum en waarin zowel oude als nieuwe gebruikers zich herkennen en door aangesproken voelen.

  • Gezamenlijk gekozen gebiedsmerk
  • Gedragen merkstrategie en marketingaanpak
  • Nieuwe passende gebiedsnaam: Bogaard, stadscentrum
  • Groot enthousiasme en draagvlak voor uitvoering van het plan
  • Directe toepasbaarheid van het actieplan

Bogaard stadscentrum

wordt een levendig, eigentijds en groen stadscentrum. Een fijne plek om te wonen en te verblijven, waar je elk moment van de dag terecht kunt. Met de voorzieningen van de grote stad om de hoek en met een gemoedelijke sfeer. De woningen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden alles om een thuis te creëren. Het aanbod bestaat zowel uit huur- als koopwoningen en dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Verkoop en verhuur gaat via diverse makelaars, ga voor meer informatie naar de pagina van het betreffende project. Kijk snel of er voor jou een geschikte woning tussen zit.

Meer weten over deze case?
Neem contact op met Mirja

Meer weten over deze case? Neem contact op met Rispa

Zie meer cases

Blog – nieuws

MagicPlaces Academy