De week van Linda Annink

(week 14 – 2020)

Maandag

“To everything (Turn! Turn! Turn!), there is a season (Turn! Turn! Turn!). Ik werd vanmorgen wakker met deze songtekst van The Byrds in mijn hoofd. Getriggerd door mijn ervaringen van de afgelopen week: wat ontstaan er toch veel mooie ideeën en initiatieven in deze Coronacrisis! Ondernemers die niet bij de pakken neerzitten, kansen benutten of vooruitkijken. Mijn favoriet: de Rescuekit van Kapsalon Studio Binamar. https://www.facebook.com/studiobinamar/videos/2689593087820078/

Ook voor Urban Solutions is het niet het moment om stil te zitten, maar om de goede dingen te doen. Hoe kunnen we de retailers en horecabedrijven die nu zo zwaar getroffen worden helpen? En wat kunnen we betekenen voor onze opdrachtgevers: vastgoedpartijen, beleggers, gemeenten, ontwikkelaars, die net als iedereen opeens in een nieuwe werkelijkheid zijn beland? In ons wekelijkse teamoverleg dat tegenwoordig -zoals overal- online plaatsvindt, staat deze vraag centraal. Juist nu zijn communicatie en content van levensbelang. Ik ben dankbaar dat we met onze expertise een bijdrage kunnen leveren. We werken content en crisiscommunicatieplannen uit en leggen die voor aan onze klanten. Aan de slag, er is een hoop te doen!

Dinsdag

Net als iedereen volg ik deze dagen het nieuws op de voet. De verwachting is dat deze periode van sociale onthouding nog wel een aantal weken, misschien zelfs maanden zal voortduren. Het aanhouden van een vast dagelijks ritme is dan belangrijk om ook op langere termijn productief te kunnen zijn. Voor mij betekent dit elke ochtend om half zeven opstaan, douchen en aankleden en een rondje (hard)lopen door de weilanden hier in de buurt. Daarna ontbijt ik en besteed ik een klein half uur aan meditatie. Om 9.00 uur zit ik fit achter mijn bureau om de werkzaamheden van de dag door te nemen. Vandaag hebben we voortgangsoverleg met het hele team. De 40 minuten die we van de gratis editie van Zoom tot onze beschikking hebben, blijken niet voldoende. Met een upgrade naar een betaald abonnement kunnen we dit verlengen en aangezien wij ook de brainstorms met onze klanten via dit medium laten plaatsvinden, is dit dus een goede oplossing. Aan de andere kant: nu het interne overleg gedwongen korter moet, blijkt het opeens een stuk efficiënter te kunnen. Dat is dan weer mooi meegenomen!

Woensdag

Op woensdag is een aantal van onze medewerkers vrij, hoewel ik merk dat werk en privé tegenwoordig veel meer door elkaar heen lopen. In elk geval is er vandaag doorgaans minder telefoon- en mailverkeer. Ik heb mij ingeschreven voor het Project S.O.S. van Succesgids. Deze organisatie, die onder andere sprekers als Tony Robbins naar Nederland haalt, biedt nu twee weken lang kosteloos webinars aan met internationale toptrainers. Een bewonderenswaardig initiatief! Elke dag om 16.00 uur kun je deelnemen aan een online workshop. Vandaag is de beurt aan Robert Rolih, expert op het gebied van Investing & Trading. Niet alle trainers die Succesgids aanbiedt spreken mij aan, maar Robert Rolih heb ik al eens live meegemaakt en ik was onder de indruk van zijn optreden. Hij weet ingewikkelde materie simpel uit te leggen, zodat zelfs een creatieve leek als ik het snap. Om 16.00 uur sharp zit ik dus achter mijn laptop en leer ik hoe je in crisistijd kunt overleven door de juiste financiële beslissingen te nemen. Altijd handig! Bovendien is deze Succesgids Online Summit een prettig vast trainingsmoment in mijn dagelijkse programma.

Donderdag

Veel overleg vandaag. Kort voordat de Corona-maatregelen van kracht werden hebben wij een aantal nieuwe opdrachten binnengehaald, die door de situatie even stil dreigden te komen liggen. Maar gelukkig zien ook onze opdrachtgevers de mogelijkheden en kansen van online bijeenkomsten en gaan we binnenkort toch gewoon van start. Zoals met de kick-off voor de positionering en marketingstrategie van het nieuwe stadscentrum voor Rijswijk. In de Gebiedsvisie voor In de Bogaard hebben bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente samen hun ambitie uitgesproken voor een levendig woon-, winkel en verblijfsgebied. Eind vorig jaar is door de gemeenteraad het Masterplan vastgesteld en binnenkort kan met de herontwikkeling gestart worden. Het schrijven van de positioneringsvisie en het marketingplan in samenwerking met de stakeholders is hier onderdeel van. Een uitdagend, ambitieus project waarvoor wij de pitch gewonnen hebben. Met mijn collega Mirja, adviseur gebiedsmarketing, bereid ik vandaag de kick-off voor.

Vrijdag

De week van Linda Annink - Urban SolutionsHet is de hele week al heerlijk zonnig weer. Vandaag besluit ik om daar eens wat meer van te genieten: tussen de telefoons en mails door ook even naar buiten om een frisse neus te halen. Als je zoals ik in een dorp aan de rand van het weiland woont kan dat makkelijk zonder veel mensen tegen het lijf te lopen. Om 16.00 uur is het weer tijd voor mijn mentale trainingsuurtje, vandaag met Mark Tigchelaar. Het gaat over Focus. Ik krijg een aantal inzichten en slimme tips en tricks hoe ik mijn hersens kan trainen om mijn concentratie en productiviteit te verhogen. Dat wordt dus mijn focus voor volgende week . ’s Avonds kijk ik naar de laatste aflevering van DWDD. Ilse de Lange zingt op verzoek van Matthijs het nummer “Turn! Turn! Turn!”… Wat een prachtige afsluiting van deze week!

https://www.youtube.com/watch?v=T2JbCF-kXc8

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!